Over ons

Merel Vercammen

Merel Vercammen – violiste en wetenschapper
Merel studeerde als violiste met hoogste onderscheiding af aan het Royal College of Music in Londen en behaalde ook een MSc in Music, Mind & Brain aan Goldsmiths University of London. Sinds een jaar woont zij weer in Nederland en is ze actief als soliste en in de kamermuziek, zo is ze lid van het ensemble trio42 en vormt ze een duo met pianiste Danielle Bourne. Daarnaast houdt ze erg van improviseren. Merel bespeelt een Italiaanse Postacchini uit 1820, haar ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Elizabeth Jaxon

Elizabeth Jaxon – harpiste
De van oorsprong Amerikaanse Elizabeth Jaxon studeerde af aan de University of Illinois en de École Normale de Musique de Paris, en was daarna hoofdvakdocent harp en kamermuziek aan de Mahidol University School of Music (Thailand) voordat ze afgelopen jaar naar Nederland verhuisde. Elizabeth is lid van het Atlantic Harp Duo, waarmee ze al meerdere CD’s opnam.

Gert Wijnalda – software developer
Gert Wijnalda is cum laude afgestudeerd in Artificial Intelligence aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Zijn afstudeerscriptie ging over interactieve muziek. Hij is sinds 2000 algemeen directeur van RedAnt, en is als zodanig verantwoordeijk geweest voor de ontwikkeling van talloze websites en webapplicaties. Daarnaast is hij momenteel bestuurslid en financieel manager van het Dutch Harp Festival.

Het Mozart Effect wordt mede mogelijk gemaakt door ondersteuning van het Amsterdams Fonds voor de Kunst en de M.A.O.C. Gravin van Bylandt Stichting.