Slimmer worden? Start de test

Na het bezoeken van de voorstelling wil je misschien nog wel vaker slimmer worden door het luisteren naar klassieke muziek. Maar waar moet je beginnen? En welke muziek past het beste bij je huidige stemming?

Om je te helpen hebben wij speciaal voor jou verschillende Spotify playlists gemaakt. In de wetenschap wordt aangenomen dat er twee aspecten zijn die bijdragen aan je stemming: hoe prettig je je voelt (positief of negatief) en hoe actief die stemming is (passief of actief). Ben je bijvoorbeeld kalm, dan is je stemming positief en passief. Maar ben je nerveus, dan is je stemming juist actief en negatief. Grofweg gezien zijn er op die manier 4 verschillende combinaties te maken. Je vindt deze hieronder. Als je klikt op de gezichtsuitdrukking die het beste bij jouw huidige stemming past, wordt je direct doorgestuurd naar de bijpassende Spotify playlist. Veel luisterplezier!

Upset
geagiteerd
Happy
blij
Depressed
teneergeslagen
Serene
kalm

Mocht je zelf nog mooie klassieke muziek weten die bij goed in een van deze lijst zou passen, dan mag je deze ook aan de lijst toevoegen! Op die manier kun je ook anderen inspireren met jouw muziekkeuze. Let wel: het is de bedoeling dat de muziek gedurende de gehele track ongeveer dezelfde stemming heeft.